Άρωμα χωριό!

Παραδοσιακά παξιμαδάκια κανέλας





Υλικά:

  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/4 του ποτηριού κονιάκ
  • 1/4 του ποτηριού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  1. 1.Χτυπάμε με τον αβγοδάρτη το λάδι με την ζάχαρη.
    2.Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  2. 3.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο το αλεύρι.
  3. 4.Μόλις η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας τη χωρίζουμε στα τέσσερα και την κάνουμε μπαστούνια. 




  4. (Για να γεμίσω τη λαμαρίνα έκανα τη διπλάσια δόση από την αναγραφόμενη.) 
  5. 5.Κυλάμε κάθε μπαστούνι στο σουσάμι και το πατάμε ελαφρά με τον πλαστή να έχει περίπου 2 εκ. πάχος.
    6.Χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170° αέρα με αντιστάσεις.
  6. 7.Τα βγάζουμε από τον φούρνο,τα χωρίζουμε και τα γυρίζουμε στο πλάι.
  7. 8.Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμα.
Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου